Zwembadtechnieken

Chloorvrij zwemmen

Doseersystemen

Tegenstroomsystemen

Het hart van uw zwembad!

Een goed zwembad begint met helder water.  En helder water dient vooral te komen van een goed technisch filterpallet.  De techniek van een zwembad is de laatste jaren steeds belangrijker aan het worden.  Zwemmen in helder en gezond water, met zo weinig mogelijk toevoeging van chemische producten, is zonder twijfel te toekomst, en is vandaag al perfect mogelijk.  De basis is een goede pomp, een ruime filter, gevuld met hoogstaande filtermedia.  Ook de ontsmetting met UV licht, is bijna een standaard geworden.

Ik selecteerde een kwalitatief technisch pallet dat standaard is bij al onze installaties en bieden zelfs systemen aan voor volledig chloorvrij zwemmen. Daarnaast beschikken wij over een ruim gamma filters, pompen, warmtepompen, ... en zelfs complete filtersets in verschillende prijsklassen. Niet alle klanten en baden hebben immers dezelfde noden.

Naast de technieken bij nieuwbouw staan wij ook in voor de renovatie of vervanging van technieken bij bestaande baden. Contacteer ons gerust voor advies of een prijsgave. Kijk zeker ook eens naar de brochures en handleidingen van de toestellen waarmee wij werken.

Ecofiltratie | Smart Energy System | Wattr

We kunnen op een eenvoudige manier elk zwembad slim en energiezuinig maken!

Zeker nu de energieprijzen de pan uit swingen, krijgen wij meer en meer de vraag naar energiezuinige oplossingen voor hun zwembad. Om aan deze vraag te kunnen voldoen en onze klanten te kunnen helpen om hun energie optimaal te beheren, lanceren we een innovatieve en duurzame oplossing: het Bluematic Smart Energy Management System en de Watrr Pool Controler

Bluematic verhoogt het eigen gebruik van opgewekte energie via zonnepanelen dankzij de P1 Data Module en Pool Command met als resultaat een slim zwembad met beperkte energiekost. Geschikt voor zowel nieuwe zwembaden of als voor renovaties. Je koppelt op een eenvoudige manier de blueplus toestellen zoals filterpomp, warmtepomp en waterbehandeling en je krijgt inzicht in alle parameters van het zwembad.

De bluematic P1 Data Module registreert via de P1 poort van de digitale meter de meterstanden en toont actueel verbruik alsook eventuele overproductie. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld jouw warmtepomp automatisch te laten verwarmen bij een overproductie aan zonne-energie van je zonnepanelen, gratis dus!

Het systeem kan op een eenvoudige manier bediend worden via de smartphone applicatie door U als klant. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om op afstand uw zwembad te monitoren.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie en/of prijzen!

Automatische waterbehandeling

90% van onze klanten laten een automatische regeling plaatsen op het zwembad. Dit kan trouwens ook achteraf op uw bestaande technieken worden geplaatst. Er zijn 3 mogelijkheden: Chloor - Zoutelectrolyse en Hydrolyse. Bijna al onze baden zijn uitgerust met een Chloorregeling of Hydrolyse. Onze apparaten zijn volledig geautomatiseerd waardoor U 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar altijd de juiste waardes in jouw zwembad hebt voor een optimale zwembeleving.

Voor de chloor/pH regeling werken wij met Watersens, Bluematic Dosing of AquaEasy Station (chloor/pH). Deze doseerapparaten zijn ook uitgerust met een meetoptie zodat het apparaat altijd de juiste hoeveelheid pH of chloor doseert en ook stopt wanneer de ingestelde waarde is bereikt. Dit voorkomt een overdosering van chemicaliën in het zwembad. Binnen deze toestellen kan je nog kiezen als je enkel het water wil regelen, of Uw volledige zwembad wil managen (rolluik, pomp, verlichting, ...)

Het desinfecteren met een zoutelektrolyse is een goed en onderhoudsarm systeem om het water schoon en helder te houden. Belangrijk om te weten is dat een zoutelektrolyse nog steeds gebruikt maakt van (natuurlijk) chloor om het water te desinfecteren. Het splitst namelijk zout (natriumchloride) in natrium en chloride (chloor). Bij de keuze voor een zoutelektrolyse kijk je goed naar de inhoud van het zwembad. Daarnaast is het belangrijk of je de zoutelektrolyse enkel wilt gebruiken voor het inzetten voor de desinfectie of dat deze bijvoorbeeld ook direct de chloor/ph waarde moet kunnen meten om hier op bij te sturen. Dit voorkomt te hoge concentraties chloor in het zwembad. Hiervoor werken wij met de OXILIFE, Bluematic Hydrolisis of de Hayward Aquarite.

Voor Hydrolise werken wij met de HIDROLIFE. Deze combineert 2 desinfectietechnieken om je zwembadwater te desinfecteren: ozon en koperelektrolyse. Deze combinatie zorgt er voor dat je een volledige natuurlijke waterbehandeling krijgt, zonder toevoeging van chloor en zout. Daarnaast biedt een Hydrolyse apparaat de mogelijkheid jouw complete waterbehandeling over te nemen, omdat het ook een pomp of de verlichting kan aansturen.

Bij vragen mag u me altijd contacteren. Een overzicht van de beschikbare toestellen en opties vindt u hier terug.

Verwarming

In ons Belgenlandje is een goede verwarming op uw zwembad bijna niet weg te denken. Belangrijk is daarbij wel dat U Uw zwembad afdekt als u niet zwemt. Er zijn verschillende manieren om uw water op te warmen: warmtepomp (al dan niet inverter), zonnecollectoren, warmtewisselaar, electrische verwarming en verwarmende afdekking. Elk van deze types hebben hun voor- en nadelen.

Wij werken bijna altijd met een Inverter warmtepomp. Deze is slimmer, zuiniger en houdt de watertemperatuur op peil. Terwijl een normale warmtepomp altijd op volle kracht draait en op standby gaat zodra het zwembadwater de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Een inverter warmtepomp herkent, doordat die altijd aanstaat, eerder dat de temperatuur van het water zakt, en kan zo met minimale kracht de temperatuur weer op peil krijgen. Een gewone warmtepomp heeft veel meer kracht nodig om de temperatuur weer op peil te houden omdat die op standby staat. Dit zorgt voor een hoger energieverbruik (lage COP-waarde). Een inverter warmtepomp kan je zelfs tot wel 80% aan energiekosten besparen. Bovendien zijn onze warmtepompen bijna allemaal te bedienen en op te volgen via Wifi. (Bekijk hier de brochure)

Omdat wij vaak de vraag krijgen naar pompen voor kleinere of opbouwbaden hebben we die ook opgenomen in onze webshop. Deze zijn veel goedkoper, maar kwalitatief ook niet te vergelijken uiteraard. U vindt hier alle verschillende toestellen.

Deze wordt dan meestal nog gecombineerd met onze AQUADECK of COVERSEAL afdekking. U kan hier de brochures bekijken.

Tegenstroomsystemen

HydroStar genereert een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft. Daarom leent het systeem zich perfect voor zowel wellness-doeleinden als voor veeleisende zwemtrainingen gericht op uithoudingsvermogen. Het stroomverbruik bedraagt slechts 20 tot 50 procent van de energiebehoefte van traditionele tegenstroominstallaties. Het biedt voor elk trainingsniveau de ideale oplossingen is beschikbaar in zes prestatieniveaus met volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur – en ook speciale oplossingen met een capaciteit tot 600 m3 per uur zijn mogelijk. De sterkte van de stroming kunt u naar wens regelen via de app of met een afstandsbediening.

Wenst u een tegenstroom in te bouwen in Uw bestaande zwembad? Dan is de EasyStar zeker iest voor u! Bekijk hier de brochures .of bezoek de site Binder24.com

Binnenkort kunt u bij ons ook komen proefzwemmen.