Zwembadtechnieken

Chloorvrij zwemmen

Doseersystemen

Tegenstroomsystemen

Het hart van uw zwembad!

Een goed zwembad begint met helder water.  En helder water dient vooral te komen van een goed technisch filterpallet.  De techniek van een zwembad is de laatste jaren steeds belangrijker aan het worden.  Zwemmen in helder en gezond water, met zo weinig mogelijk toevoeging van chemische producten, is zonder twijfel te toekomst, en is vandaag al perfect mogelijk.  De basis is een goede pomp, een ruime filter, gevuld met hoogstaande filtermedia.  Ook de ontsmetting met UV licht, is bijna een standaard geworden.

Ik selecteerde een kwalitatief technisch pallet dat standaard is bij al onze installaties en bieden zelfs systemen aan voor volledig chloorvrij zwemmen. Daarnaast beschikken wij over een ruim gamma filters, pompen, warmtepompen, ... en zelfs complete filtersets in verschillende prijsklassen. Niet alle klanten en baden hebben immers dezelfde noden.

Naast de technieken bij nieuwbouw staan wij ook in voor de renovatie of vervanging van technieken bij bestaande baden. Contacteer ons gerust voor advies of een prijsgave.

ECOFILTRATIE

Bij onze ECOFILTRATIE nemen revolutionaire glasparels het over van zand als filtermedium. Dit heeft verschillende voordelen

ZUIVER - Het vuil en de deeltjes die de filter uit je zwembadwater haalt, worden tijdens het terugspoelen volledig verwijderd.

HYGIËNISCH - Het aankoeken van algen en bacteriën in je filter krijgt geen kans. Het vuil wordt tussen de filterparels opgevangen, zonder dat het zich zal hechten.

MILEUVRIENDELIJK - Door de filterparels heb je minder desinfecterende middelen nodig voor je zwembad. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het milieu.

ENERGIE EFFICIËNT - Door de minieme weerstand van de parels tegen de stroming, kan je het vermogen van je pomp tot een minimum beperken.

Wij werken bij de bouw van uw zwembad trouwens steeds met A-merken. Een voorbeeld daarvan is onze variabele pomp van Speck. Een revolutionair ontwerp voor het optimaliseren van de waterstroom. Hoger water debiet met een lagere energieconsumptie. Een extreem stille werking en kostenbesparing van 50% op uw energiekost. Daarenboven 3 jaar garantie op de pomp!

Bent u op zoek naar een pomp of filter voor uw bestaande zwembad? U vindt deze zeker in onze webshop!

Automatische waterbehandeling

90% van onze klanten laten een automatische regeling plaatsen op het zwembad. Dit kan trouwens ook achteraf op uw bestaande technieken worden geplaatst. Er zijn 3 mogelijkheden: Chloor - Zoutelectrolyse en Hydrolyse. Bijna al onze baden zijn uitgerust met een Chloorregeling of Hydrolyse. Onze apparaten zijn volledig geautomatiseerd waardoor U 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar altijd de juiste waardes in jouw zwembad hebt voor een optimale zwembeleving.

Voor de chloor/pH regeling werken wij met Watersens of AquaEasy Station (chloor/pH). Deze doseerapparaten zijn ook uitgerust met een meetoptie zodat het apparaat altijd de juiste hoeveelheid pH of chloor doseert en ook stopt wanneer de ingestelde waarde is bereikt. Dit voorkomt een overdosering van chemicaliën in het zwembad. Binnen deze toestellen kan je nog kiezen als je enkel het water wil regelen, of Uw volledige zwembad wil managen (rolluik, pomp, verlichting, ...)

Voor Hydrolise werken wij met de OXILIFE. Deze combineert 2 desinfectietechnieken om je zwembadwater te desinfecteren: ozon en koperelektrolyse. Deze combinatie zorgt er voor dat je een volledige natuurlijke waterbehandeling krijgt, zonder toevoeging van chloor en zout. Daarnaast biedt een Hydrolyse apparaat de mogelijkheid jouw complete waterbehandeling over te nemen, omdat het ook een pomp of de verlichting kan aansturen.

Het desinfecteren met een zoutelektrolyse is een goed en onderhoudsarm systeem om het water schoon en helder te houden. Belangrijk om te weten is dat een zoutelektrolyse nog steeds gebruikt maakt van (natuurlijk) chloor om het water te desinfecteren. Het splitst namelijk zout (natriumchloride) in natrium en chloride (chloor). Bij de keuze voor een zoutelektrolyse kijk je goed naar de inhoud van het zwembad. Daarnaast is het belangrijk of je de zoutelektrolyse enkel wilt gebruiken voor het inzetten voor de desinfectie of dat deze bijvoorbeeld ook direct de chloor/ph waarde moet kunnen meten om hier op bij te sturen. Dit voorkomt te hoge concentraties chloor in het zwembad. Hiervoor werken wij met de Hayward Aquarite.

Bij vragen mag u me altijd contacteren. Een overzicht van de beschikbare toestellen en opties vindt u hier terug.

Verwarming

In ons Belgenlandje is een goede verwarming op uw zwembad bijna niet weg te denken. Belangrijk is daarbij wel dat U Uw zwembad afdekt als u niet zwemt. Er zijn verschillende manieren om uw water op te warmen: warmtepomp (al dan niet inverter), zonnecollectoren, warmtewisselaar, electrische verwarming en verwarmende afdekking. Elk van deze types hebben hun voor- en nadelen.

Wij werken bijna altijd met een Inverter warmtepomp. Deze is slimmer, zuiniger en houdt de watertemperatuur op peil. Terwijl een normale warmtepomp altijd op volle kracht draait en op standby gaat zodra het zwembadwater de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Een inverter warmtepomp herkent, doordat die altijd aanstaat, eerder dat de temperatuur van het water zakt, en kan zo met minimale kracht de temperatuur weer op peil krijgen. Een gewone warmtepomp heeft veel meer kracht nodig om de temperatuur weer op peil te houden omdat die op standby staat. Dit zorgt voor een hoger energieverbruik (lage COP-waarde). Een inverter warmtepomp kan je zelfs tot wel 80% aan energiekosten besparen. Bovendien zijn onze warmtepompen bijna allemaal te bedienen en op te volgen via Wifi. (Bekijk hier de brochure)

Omdat wij vaak de vraag krijgen naar pompen voor kleinere of opbouwbaden hebben we die ook opgenomen in onze webshop. Deze zijn veel goedkoper, maar kwalitatief ook niet te vergelijken uiteraard. U vindt hier alle verschillende toestellen.

Deze wordt dan meestal nog gecombineerd met onze AQUADECK Solarafdekking. Meer daarover op de pagina afdekkingen binnenkort. U kan hier wel de brochure bekijken.

Binder tegenstroomsystemen

HydroStar genereert een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft. Daarom leent het systeem zich perfect voor zowel wellness-doeleinden als voor veeleisende zwemtrainingen gericht op uithoudingsvermogen. Het stroomverbruik bedraagt slechts 20 tot 50 procent van de energiebehoefte van traditionele tegenstroominstallaties. Het biedt voor elk trainingsniveau de ideale oplossingen is beschikbaar in zes prestatieniveaus met volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur – en ook speciale oplossingen met een capaciteit tot 600 m3 per uur zijn mogelijk. De sterkte van de stroming kunt u naar wens regelen via de app of met een afstandsbediening.

Wenst u een tegenstroom in te bouwen in Uw bestaande zwembad? Dan is de EasyStar zeker iest voor u! Bekijk hier de brochures .of bezoek de site Binder24.com

Binnenkort kunt u bij ons ook komen proefzwemmen.