Onderhoud & Service

Reiniging

Watercontrole

Zwembadrobots

Alle producten bekijken Alle producten bekijken Alle producten bekijken

Onderhoud & Service

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw zwembad. Om een goede waterkwaliteit te garanderen is het noodzakelijk om regelmatig onderhoud aan de installatie te plegen. Naast de wekelijkse werkzaamheden als het meten van zwemwater, het terugspoelen van het zandfilter etc., is het verstandig om regelmatig de installatie te laten onderhouden om de levensduur van de installatie te vergroten en de kwaliteit van het zwemwater te garanderen.

Wij kunnen u - indien u dat wenst - een servicecontract aanbieden om het onderhoud van uw zwembad te verzorgen. Omdat we service en kwaliteit zeer belangrijk vinden, kan dit enkel binnen een straal van 20km rond Lovendegem. Wij zijn voor storingen telefonisch bereikbaar en voeren alle servicewerkzaamheden uit. Klanten met een onderhoudspakket genieten bij een servicemelding een voorkeursbehandeling. Hebt u reeds een zwembad? Dan kunnen wij U helpen om een onderhoudsplan op te stellen of uw installatie zo aanpassen zodat het onderhoud minimaal wordt.

U kan bij ons uiteraard ook terecht voor de aankoop van watertesters, een zwembadrobot of materiaal voor manuele reiniging zoals bodemzuigers, schepnetten, borstels, … Kijk daarvoor eens in onze webshop.

 

(Draadloze) zwembadrobots

De eenvoudigste manier voor het onderhoud van uw zwembad, een elektrische stofzuiger, stofzuigt zelf volledig uw zwembad, u hoeft het toestel enkel in het water te steken en in werking te stellen, daarna enkel nog de filters uitkuisen en uw zwembad is gereinigd. Op die manier bespaar je als zwembadeigenaar zowel tijd, moeite als kosten. Bovendien heeft het systematisch reinigen van het zwembad met een Dolphin zwembadrobot een positieve invloed op de waterkwaliteit. Op die manier dien je dus minder onderhoudsproducten aan te kopen voor het zwembad.

Wij verdelen verdelen DOLPHIN en PIRANHA, dit zijn wereldwijd zonder enige twijfel de meest bekende en vertrouwde merken automatische electrische bodemzuigers. In onze visie zijn dit momenteel de beste zwembadrobots op de markt.

De zwembadrobots van Piranha zijn voorzien van het Piranha Gyro-systeem. Dit vernuftige systeem werd ontwikkeld om de navigatie van de robots te verbeteren en om de efficientie verder te perfectioneren. Gyro is als het ware het elektrische brein van de robot. Je kan de functie ervan vergelijken met elektronische gyroscopen, die worden gebruikt in de laatste nieuwe smartphones en tablets. Het Gyro-systeem detecteert automatisch wanneer de robot afwijkt van zijn lijn en stuurt hem meteen bij. De robot stopt en de richting wordt gecorrigeerd, waarna hij zijn weg voortzet. Als belangrijkste voordelen voorkomt Gyro systematische draaipatronen die kabelverwarring veroorzaken en garandeert het een optimale reiniging van het zwembadwater.

MAYTRONICS produceert al meer dan 30 jaar betrouwbare en baanbrekende automatische zwembadrobots. De fabrikant geniet faam als de marktleider in elektrische bodemzuigers. Onder de merknaam Dolphin worden sinds 1983 de meest bekende bodemzuigers ter wereld ontwikkeld. Het unieke aan de Dolphin-robots is dat ze altijd vooruitstrevend zijn als het aankomt op technologie en gebruiksgemak. In het rijtje van automatische elektrische bodemzuigers past de Dolphin Active-serie. De modellen zijn voorzien van een bijkomende borstel aan de onderzijde, in het midden gemonteerd. Die derde borstel maakt nog meer vuil op de bodem los en zuigt dit ook direct op.

Sinds 2024 verdelen we als één van de eersten, na meer dan 3 jaar uitvoerig testen de X-WARRIOR DRAADLOZE ROBOT. Lees hier het blogbericht of bekijk hem in onze webshop.

Manuele reiniging

Om zo veel mogelijk plezier te hebben van je zwembad dien je het zwembad regelmatig schoon te maken. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor. Handborstels gebruik je bijvoorbeeld om de waterlijn van het zwembad schoon te maken, en zwembadborstels gebruik je om de wand te schrobben. Een diepte- of oppervlakteschepnet gebruik je om grover vuil uit het zwembad te verwijderen, zoals bladeren en insecten.

Om het fijne vuil uit het zwembad te halen kun je gebruik maken van een stofzuiger die je op de zwembadpomp aansluit. Hiervoor gebruik je een stofzuigervoet, stofzuigerslang en telescopische steel.

Bij de aankoop van een zwembad zit uiteraard een volledige schoomaakset inbegrepen zodat u dat zelf niet meer hoeft te zoeken / aan te kopen. Als u een schoonmaakset wenst aan te kopen voor uw bestaande zwembad kunnen wij u tevens gericht adviseren.

U vindt dit terug in onze webshop

 

Producten / chemicaliën

Als er ergens schimmels, bacteriën en microben zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen dan is het wel in uw zwembad. En het is niet te voorkomen dat ze in uw zwemwater belanden. U en uw andere badgasten nemen ze namelijk mee het water in met speeksel, zweet en lichamelijke afscheidingen. Ook komen ze in uw zwembad terecht via insecten, afval en regenwater. Sommige van deze micro-organismen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid of die van uw badgasten. Met chloor doodt u alle potentiële ziekteverwekkers. En met chloor (als antibacteriële zwembad reinigingsmiddel) voorkomt u dat het zwembadwater troebel wordt.

Ik verwijs u graag naar onze webshop om kennis te maken met ons aanbod. Wij werken hoofdzakelijk met de producten van Bayrol en BLUE+

Manuele / digitale watertesters

Als u kiest voor één van de compacte digitale meters van Hannah Instruments hebt u geen geknoei meer met teststrips of druppels! Deze digitale testers maken het mogelijk om een betrouwbaar beeld te krijgen van uw zwemwaterkwaliteit. Bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Door correct te meten krijgt u makkelijker controle op uw waterkwaliteit en vermijdt u over- en onderdosering van chemicaliën. Ken De Vos is officieel verdelerer van deze toestellen voor onze regio.

U kan deze testers bestellen in onze webshop