Onderhoud zwembaden

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw zwembad. Om een goede waterkwaliteit te garanderen is het noodzakelijk om regelmatig onderhoud aan de installatie te plegen. Naast de wekelijkse werkzaamheden als het meten van zwemwater, het terugspoelen van het zandfilter etc., is het verstandig om regelmatig de installatie te laten onderhouden om de levensduur van de installatie te vergroten en de kwaliteit van het zwemwater te garanderen.
 
Wij kunnen U helpen om een onderhoudsplan op te stellen en uit te voeren. Tevens is het mogelijk om de installatie zo aan te passen zodat het onderhoud minimaal is en u dagelijks zonder problemen van uw zwembad gebruik kunt maken. Daarnaast is het ook mogelijk dat wij uw zwembad zomer- en winterklaar maken zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Wij kunnen u een onderhoudscontract aanbieden om het onderhoud van uw zwembad te verzorgen tegen een zeer scherpe prijs. Omdat we service en kwaliteit zeer belangrijk vinden, kan dit enkel binnen een straal van 20km rond Lovendegem. Wij zijn voor storingen telefonisch bereikbaar en voeren alle servicewerkzaamheden uit. Klanten met een onderhoudspakket genieten bij een servicemelding een voorkeursbehandeling.

U kan bij ons uiteraard ook terecht voor de aankoop van een zwembadrobot of materiaal voor manuele reiniging zoals bodemzuigers, schepnetten, borstels, … Kijk daarvoor eens in onze webshop.

 

Manuele reiniging

Om zo veel mogelijk plezier te hebben van je zwembad dien je het zwembad regelmatig schoon te maken. Daar zijn veel verschillende hulpmiddelen voor. Handborstels gebruik je bijvoorbeeld om de waterlijn van het zwembad schoon te maken, en zwembadborstels gebruik je om de wand te schrobben. Een diepte- of oppervlakteschepnet gebruik je om grover vuil uit het zwembad te verwijderen, zoals bladeren en insecten.

Om het fijne vuil uit het zwembad te halen kun je gebruik maken van een stofzuiger die je op de zwembadpomp aansluit. Hiervoor gebruik je een stofzuigervoet, stofzuigerslang en telescopische steel.

Bij de aankoop van een zwembad zit uiteraard een volledige schoomaakset inbegrepen zodat u dat zelf niet meer hoeft te zoeken / aan te kopen. Als u een schoonmaakset wenst aan te kopen voor uw bestaande zwembad kunnen wij u tevens gericht adviseren.

 

zwembadrobots

De eenvoudigste manier voor het onderhoud van uw zwembad, een elektrische stofzuiger, stofzuigt zelf volledig uw zwembad, u hoeft het toestel enkel in het water te steken en in werking te stellen, daarna enkel nog de filters uitkuisen en uw zwembad is gereinigd. Op die manier bespaar je als zwembadeigenaar zowel tijd, moeite als kosten.

Bovendien heeft het systematisch reinigen van het zwembad met een Dolphin zwembadrobot een positieve invloed op de waterkwaliteit. Op die manier dien je dus minder onderhoudsproducten aan te kopen voor het zwembad.

Wij verdelen verdelen de DOLPHIN van fabrikant Maytronics, dit is wereldwijd zonder enige twijfel het meest bekende en vertrouwde merk automatische electrische bodemzuigers. In onze visie zijn dit momenteel de beste zwembadrobots op de markt. Deze worden gebruikt voor zowel openbare, professionele toepassingen als voor private toepassingen. De bekendste lijnen zijn de “Active” en de “Wave” lijn. Deze bodemzuigers zijn van goede, zware kwaliteit en staan garant voor een soepele werking.

Alle zwembadrobots van Dolphin werken op een identieke manier. Eerst scant de robot de volledige zwembadbodem. Vervolgens schrobt de robot al het vuil, de algen en de bacteriën weg. Ze hebben hun eigen filtratie systeem. Het resultaat is een kraakhelder zwembadwater.

Kijk gerust eens in onze webshop voor meer infomatie en prijzen.

Producten / chemicaliën

Als er ergens schimmels, bacteriën en microben zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen dan is het wel in uw zwembad. En het is niet te voorkomen dat ze in uw zwemwater belanden. U en uw andere badgasten nemen ze namelijk mee het water in met speeksel, zweet en lichamelijke afscheidingen. Ook komen ze in uw zwembad terecht via insecten, afval en regenwater. Sommige van deze micro-organismen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid of die van uw badgasten. Met chloor doodt u alle potentiële ziekteverwekkers. En met chloor (als antibacteriële zwembad reinigingsmiddel) voorkomt u dat het zwembadwater troebel wordt.

U kan bij ons zwembadchemicaliën in alle soorten en maten bestellen. Ik verwijs u graag naar onze webshop om kennis te maken met ons aanbod. Wij werken hoofdzakelijk met de producten van Bayrol voor inbouw en BSI voor opbouwbaden.