Aquadeck

COVERSEAL

Opbouwsystemen

Stavenafdekkingen

Energiekosten terugdringen, chemicaliën minder verbruiken, minder warmte verliezen, veiligheid, zwemseizoen verlengen, water proper houden, ....Er zijn heel veel redenen om te opteren voor een afdekking van uw zwembad.

Op onze NIVEKO baden werken wij standaard met de AQUADECK inbouwrolluiken. Daarnaast zijn wij officieel verdeler van COVERSEAL afdekkingen.

Als u vandaag geen rolluik hebt zijn er verschillende alternatieven. Naast de Coverseal beschikken we over opbouwrolluiken, stavenafdekkingen, noppenfolie, zomer- en winterzeilen. Deze worden allen op maat gemaakt. Vraag gerust vrijblijvend prijzen of informatie.

In onze webshop kunt u ook alle modellen en richtprijzen al bekijken.

Aquadeck®: Hoogwaardige lamellen-zwembadafdekking

Deze afdekking wordt voorzien op al onze NIVEKO zwembaden en wordt af fabriek ingebouwd in uw bad. Dat kan met een beach, een bank, of een put. Daarbij komt uw rolluik uit de wand en is het volledig onzichtbaar als het open ligt. Bij bouwkundige baden of voor bestaande baden zijn er verschillende oplossingen om uw rolluik in te bouwen. Vraag ons gerust advies of een offerte.

De lamellen voor uw zwembadafdekking zijn leverbaar in een breed scala aan kleuren. Voor elke stijl en atmosfeer is een bijpassende zwembadafdekking leverbaar. De PVC-lamellen zijn leverbaar in wit en grijs. De polycarbonaat lamellen zijn leverbaar als solar, transparante, metallic solar en platinum solar.​  Polycarbonaat lamellen hebben een hogere slagbestendigheid en een nog langere levensduur. Ondanks het prijsverschil tussen beiden raden wij een PC afdekking aan.

Solar lamellen zijn de laatste jaren zeer populair. De belangrijkste toegevoegde waarde van solar lamellen? Zij maken optimaal gebruik van de warmte van de zon. De solar lamellen hebben een transparante bovenlaag die de warmte van de zon doorlaat. In combinatie met de zwarte onderlaag die de warmte vasthoudt. De solar lamellen geven zonnewarmte door aan het water en zorgen zo voor een milieuvriendelijke verwarming van het water. De elektrische zwembadverwarming zal veel minder draaien en deze lamellen verlengen uw zwemseizoen aanzienlijk. 

U kan de Aquadeck brochure hier bekijken.

COVERSEAL® afdekkingen

Wij zijn officieel dealer voor COVERSEAL zwembadafdekkingen, geschikt voor zowel nieuwe als bestaande zwembaden. Bij deze afdekkingen staat veiligheid centraal. Uw zwembad wordt volledig afgesloten en is zo perfect veilig voor huisdieren, personen,... Daarnaast komt dit ook de waterkwaliteit ten goede (geen vuil in het water) en het energieverbruik. 

De voordelen op een rijtje:

VEILIGHEID: Onze afdekkingen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen: de NF P90-308 van december 2013. Er wordt veel zorg besteed aan de keuze van de materialen en er wordt gewerkt met een exclusief vergrendelingssysteem. Zo kan uw zwembad efficiënt en veilig afgedekt worden ongeacht de afmetingen en de vorm. Het sterke membraan kan het gewicht van een of meer mensen dragen of van uw kinderen en huisdieren.

WATERKWALITEIT: Uw water blijft helderder en schoner. Het membraan blijft onder alle omstandigheden perfect strak gespannen. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld geen bladeren in het zwembad vallen. Het beperkt sterk de fotosynthese en dus ook de ontwikkeling van algen. Het pH-gehalte van uw zwembad wordt stabieler, waardoor u veel minder chemische producten voor de waterzuivering nodig heeft. U bespaart dus niet alleen een pak geld, uw zwemwater is ook veel aangenamer en veiliger!

ISOLATIE | ENERGIE: De energieprijs en de milieuvriendelijkheid zijn bijkomende redenen om voor een 4 seizoenen Coverseal-zwembadafdekking te kiezen. Overdag warmen de zonnestralen de afdekking op en door de warmteoverdracht wordt ook het water eronder lekker warm. Tijdens koudere periodes voorkomt onze afdekking dat het water gaat bevriezen en ze beschermt uw zwembad en de uitrusting wanneer u die tijdens de wintermaanden niet gebruikt. 

-

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte voor Uw Coverseal! | Bekijk hier de cataloog 2023

Opbouwrolluik

Voor op bestaande baden zonder rolluik, of voor op onze Infinit'eau baden, waar standaard geen rolluik voorzien wordt, bestaat de mogelijkheid toch nog een rolluik op de bouwen. Wij werken daarvoor met ABRIBLUE, die beschikken over verschillende systemen. Zo hebt u keuze tussen manueel of automatisch, op netstroom , batterij of zonne-energie. De meest verkochte systemen zijn de BANC CLASSIC en de OPEN CLASSIC.

Stavenafdekking / 4 seizoenen afdekking

Een groot voordeel van de 4 seizoenen zwembadafdekking is dat het zeil voor alle seizoenen geschikt is. Zo kan het zeil het zomerzeil, winterzeil én de oproller vervangen. In tegenstelling tot een winterzeil die je onder spanning vast moet zetten rondom het zwembad. Is een stavenafdekking heel eenvoudig te plaatsen. Rol de stavenafdekking uit door aan het lange koord te trekken. Je zet hem vast met 3 of 4 gespen en je afdekking is gespannen. Geschatte tijd; enkele minuten. Dit maakt hem ook zeer geschikt als afdekking in de zomer. Let op: een stavenafdekking drijft niet op het water, dus hij is tegenstelling tot een zomerzeil, minder goed in staat om de warmte vast te houden.

Een stavenafdekking is gemaakt van sterk PVC met daartussenin aluminium buizen. Deze zorgen voor de sterkte en maken het mogelijk dat de afdekking kan leunen op de zwembadrand. Erg praktisch, want zo hoef je de afdekking maar aan 2 kanten vast te zetten. Dit scheelt tijd en neemt minder ruimte in beslag rondom het zwembad. Daarbij hebben stavenafdekkingen een groter draagvermogen, waardoor ze veiliger zijn en minder snel inzakken. Deze veiligheid heeft vooral betrekking op kinderen. Mits onder goede spanning, sluit een stavenafdekking het zwembad volledig af en kun je er zelfs op lopen. Al raden we dat laatste niet aan.

Omdat een stavenafdekking op slechts 2 zijden bevestigingspunten heeft, is hij geschikt voor vrijwel alle soorten maten en vormen zwembaden tot een maximale afmeting van 6 x 12 meter. Ook voor ronde en ovale zwembaden kun je een stavenafdekking gebruiken, mits er een ruim terras omheen ligt.

U kan de brochure in informatie over deze afdekkingen hier bekijken.

Of bekijk de richtprijzen en types in de webshop

Heatcover - de vloeibare ecologische afdekking

De HeatCover® vloeibare afdekking is in verschillende verpakkingen verkrijgbaar. U kiest afhankelijk van type zwembad/zwemvijver, dosering, grootte van zwembad of zwemvijver en lengte van het zwemseizoen.

De HeatCover®vloeibare afdekking is samengesteld uitintelligente moleculendie:lichter zijn dan water en daardoor naar het oppervlakte drijvenzich verspreiden over het gehele oppervlakteeen hoger kookpunt hebben dan water waarmee de waterverdamping wordt afgeremd.

De HeatCover® moleculen zijn erg klein (2 milj. keer kleiner dan 1 ml) en transparant. Ze worden via een doseerpomp via het waterleidingsysteem van het zwembad geïnjecteerd in het water. Aangekomen in het zwembad of zwemvijver drijven de HeatCover® moleculen naar boven tot op het oppervlakte en zullen ze zich verspreiden en verbinden tot een uniforme monolaag. Door het wateroppervlakte overal af te dekken en het hogere kookpunt dan water zal HeatCover® de waterverdamping met circa 50% laten afnemen.

HeatCover® is 100% biologisch afbreekbaar. Het werkt continue, maar verdampt na 50 uur op natuurlijke wijze in de vorm van H2O en CO2. Er blijven geen resten achter.

U kan Heatcover vinden in onze webshop. De brochure en / of handleiding kunt u hier nalezen. Wenst u dit geïnstalleerd te zien, dan is dat uiteraard mogelijk.

Zomerzeil

Een zomerzeil voor je zwembad, ook wel noppenfolie genoemd, heeft zoals alle zeilen 3 belangrijke functies: zwembadwater koelt minder snel af, U bespaart op chemicaliën en uw water blijft poperder. Om het zomerzeil voor je zwembad eenvoudig op te bergen en weer eenvoudig in gebruik te nemen, kan een oprolsysteem erg handig zijn. Je hebt het zomerzeil dan altijd bij de hand, en je rolt het zomerzeil dan eenvoudig over je zwembad, en van je zwembad af.

Bekijk de richtprijzen en types in de webshop

Winterzeil

Er kan heel wat vuil in het water van uw zwembad terechtkomen. Het kan hierbij niet alleen maar gaan om bladeren, wat bijvoorbeeld ook te denken van insecten evenals uitwerpselen van vogels? Al deze verschillende zaken kunnen een niet onbelangrijke impact hebben op de uitstraling, maar ook op de gezondheid van het water.

Door gebruik te maken van een winterzeil -dat trouwens ook geen licht doorlaat - op het zwembad wordt voorkomen dat dergelijk vuil zich weet te manifesteren. Het gevolg is dat uw zwembad er ook tijdens de winter ten allen tijde goed uitziet en dat zonder dat u er eerst ettelijke uren tijd in dient te investeren.

Een winterzeil wordt wel steeds geplaatst in combinatie met zogenaamde randstenen. Deze stenen zijn noodzakelijk om er voor te zorgen dat het zeil niet kan opvliegen waardoor er alsnog heel wat vuil in terecht kan komen.

Bekijk de richtprijzen en types in de webshop