Oprit en terras

Modern?

Klassiek?

Waterdoorlatend?

Uw oprit of terras is het visitekaartje van uw huis! Daarom kunt u bij ons terecht voor stijladvies voor de aanleg van uw verharding. Zo krijgt u een goed beeld van welke materialen en legpatronen u het best hanteert om uw oprit optimaal af te stemmen op de stijl van uw woning!

Het aanbod van verhardingsmaterialen is enorm groot en divers naar gelang functionaliteit, duurzaamheid & stijl. Daarom werken wij met vaste fabrikanten voor een bepaald type product. Op die manier kunnen we steeds service en kwaliteit leveren tegen een goede prijs. In ons toonpark kunt u deze materialen vrijblijvend komen bekijken. Wanneer u ook een cataloog of een woordje uitleg wenst, maakt u best een afspraak.

De catalogi van de producten waarmee wij werken zijn hier in pdf beschikbaar.

betonklinkers

De betonklinkers zijn vervaardigt uit beton zoals de naam het al laat vermoeden. Deze bestaan in verschillende formaten en kleuren, getrommeld of niet-getrommeld, uitgewassen,...Kortom alles is bijna mogelijk met dit uitgebreid aanbod. Deze klinkers zijn vooral gekenmerkt voor hun hoge mechanische weerstand, waardoor zij een hoogwaardig duurzaam materiaal zijn. Megategels zijn “de uitvergrote versie” van deze betonklinkers.

kleiklinkers

Deze klinkers onderscheiden zich door hun kwaliteit, kleurechtheid, duurzaamheid en eerbied voor het milieu. Dit is een materiaal waarmee wij zeer graag en veel werken omwille van de mogelijkheden, duurzaamheid en karakter. Wij werken steeds met de producten van Wienerberger.

Natuursteen | platines | kasseien

Natuursteen, tijdloos en aanpasbaar aan elke stijl. Tevens biedt dit materiaal eindeloze combinatiemogelijkheden met andere materialen zoals inox, betonklinkers, hout of kleiklinkers. Dankzij de goede slijtvastheid is deze natuursteen geschikt voor alle gebruik, zowel buiten als binnen. Belangrijk is wel dat de steen en de oppervlakte afwerking gekozen worden in functie van de vooropgestelde toepassing. Hij past zowel in een klassieke als in een moderne omgeving.  Wij werken hoofdzakelijk met basalt, kandla platines, graniet en blauwsteen.

keramische tegels

Een keramische tegel, in grote afmeting, combineert de look van natuursteen met de voordelen van een Italiaanse keramische tegel. Een buitentegel die zowel bij rustieke als bij moderne woningen past en aan alle nodige vereisten voldoet (Krasbestendig, vorstbestendig, kleurvast, vlekvrij,…)

Van vrijwel al onze tegels zijn ook keramische zwembadranden verkrijgbaar. 

eccogravel | grinden

Naast het gewoon storten, kan het grind ook gestabiliseerd worden met Eccogravel®, waarvan wij erkend plaatser zijn. Doordat dit product in grote hoeveelheden wordt aangekocht kunnen wij u zeer aantrekkelijke tarieven bieden.  

Eccogravel-platen hebben een dikte van 4 cm en zijn opgebouwd uit zeshoekige honingraten, onzichtbaar na plaatsing. Gevuld met grind ontstaat een hecht oppervlak dat uitstekend begaanbaar is en blijft. Zonder sporen of kuilen en probleemloos in onderhoud. Aan de onderkant zijn de platen voorzien van waterdoorlatend antiworteldoek, het blijft dus waterdoorlatend. 

Grind is in vele maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. De keuze van het grind bepaald voor een groot deel het uitzicht van uw woning. Daarom bieden wij u een ruime keuze, meestal uit voorraad leverbaar. In ons toonpark kan je verschillende soorten grind komen bekijken. 

PORAZZO: DE WATERDOORLATENDE OPLOSSING!

Porazzo is een systeem van gebonden granulaten voor buiten én binnen. Dit is een duurzame en innovatieve oplossing met onmiskenbare voordelen. Het is waterdoorlatend, onkruidwerend, naadloos, anti-slip, decoratief en duurzaam.  Met het Porazzo systeem maak je je verharding klimaat-, water- en natuurvriendelijk. Tegelijk behoud je de performantie en esthetiek van andere verhardingen, zoals grind en natuursteen.

Voordelen: Verkrijgbaar in verschillende kleuren | Waterdoorlatend | Makkelijk in onderhoud | Onkruidwerend | Naadloos | Geen niveauverschillen | Duurzaam | Antislip | Na 4u beloopbaar bij een temperatuur van 20°C

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte. Alle beschikbare kleuren kunt u bij ons op kantoor na afspraak komen bekijken. De brochure kunt u hier bekijken. Nog een leuk weetje: wij behaalden als eerste ooit in Vlaanderen het "Certified Porazzo Installer" certificaat.

COURTSTONES

Courtstones zijn een goed alternatief voor  het natuurlijke uitzicht van authentieke kasseien. Ze bieden het legcomfort van een klassieke betonklinker dankzij de maatvaste en gelijke onderkant. Daardoor plaatsen ze veel sneller dan  traditionele kasseien. Dit is kostenbesparend en tegelijk heb je de uitstraling van een kassei.

Courtstones passen zowel bij rustieke als bij meer hedendaagse architectuur, omdat u de keuze hebt uit een ruim aanbod aan kleuren en formaten. Elk type is voorzien van een zeer slijt- en kleurvaste toplaag: dankzij het perfect afgesloten oppervlak zijn de stenen bestand tegen alle weertypes, – ook tegen vorst! - en kan vuil en stof zich niet vasthechten.

Gepolierde | uitgewassen beton

Gepolierde beton is één van de weinige zaken die we niet volledig in eigen beheer doen. De voorbereidende grondwerken en het plaatsen van netten en couffrage doen wij zelf. Voor het polieren doen we beroep op een expert ter zaken. André heeft meer dan 30 jaar ervaring in het polieren en het is niet mijn ambitie het beter te kunnen… Met André hebben een partner die - net zoals ons - resoluut gaat voor kwaliteit en perfecte afwerking. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw oprit of terras volledig aan uw wensen voldoet.

EURODAL: GROOTFORMAAT BETONPLATEN

Een betonnen tegel geeft stijl en sfeer aan elke buitenomgeving: terrassen, wandelpaden, opritten en parkeervakken en tuinkamers. Eurodal Residential, een upgrade van het vroegere Premium+, staat garant voor de hoogst mogelijke graad van afwerking in vloerplaten, geproduceerd met oog voor detail specifiek voor residentiële toepassingen. Meer informatie vindt je op www.eurodal.be of in de brochure op onze site.

Cedral vezelcement terrasplanken

Naast dak- en gevelmaterialen, breidde Cedral zijn gamma uit met terrasplanken. Ze worden gemaakt uit vezelcement, een robuust en duurzaam bouwmateriaal dat bestaat uit water, cement, pigmenten en vezels. Deze terrasvloer is verkrijgbaar in vier kleuren: zacht- en diepgrijs, steenrood en zandbeige. De planken zijn in de
massa gekleurd
tijdens de productie en hoeven dus niet meer geschilderd of geolied te worden.

Cedral terrasplanken voelen heerlijk zacht aan en splinteren niet. Blootvoetsrondlopen is dus heel aangenaam. Ze bieden ook natuurlijke grip waardoor het een ideale vloer is voor rond een zwembad. De planken blijven er bovendien prachtig uitzien zonder veel onderhoud. Af en toe reinigen met water volstaat. Ze zijn verkrijgbaar in één lengte en twee breedtes met tal van designmogelijkheden: werken in verschillende richtingen, één kleur of verschillende kleuren …

Kortom, een slimme en stijlvolle oplossing. Bekijk hier de brochure

ecologische bestrating

Wateroverlast in steden is een groeiend probleem.  Door steeds extremere regenbuien kunnen de rioleringen de piekmomenten niet verwerken. Het water kan niet infiltreren in de bodem en riolen raken overbelast.

In vele gemeentes moet je bij de aanleg van je oprit of parking rekening houden met de watertoets of mag je slechts een deel verharden. Als “groene ondernemer” wilden wij u voor deze problematiek een gepaste oplossingen bieden. Wij begrijpen dat in de particuliere markt niet iedereen weg is van de klassieke grasbetondallen. Daarom hebben wij een uniek gamma waterpasserende bestratingen die het regenwater laten infiltreren, bufferen of trager naar de riolering stromen. In dit gamma vindt u meer dan 8 verschillende hedendaagse ontwerpen!

Deze producten worden zeer veel gebruikt in de aanleg van parkings en openbare werken, maar vinden door de hedendaagse ontwerpen meer en meer de weg naar de particuliere oprit.

Door de modulaire opbouw van deze tegels is het mogelijk verschillende patronen op te bouwen. Het evenwicht tussen beton en gras of grind schept een lijnenspel waarmee je elke oppervlakte een opmerkelijk karakter en design kan geven.

Vraag vrijblijvend meer info en prijzen voor uw project!

hout

Hout in de tuin moet sterk genoeg zijn om voldoende weerstand te bieden tegen slijtage. De houtsoorten mogen niet te veel werken, scheuren of kromtrekken. Omwille van de duurzaamheid werken wij enkel met hardhout klasse 1.

Hout is ideaal voor zowel een privé terras als voor publieke ruimtes. U kan het gebruiken voor uw tuin, patio of dakterras, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Wij kunnen traditioneel plaatsen of wij kunnen ervoor zorgen dat er bovenaan geen schroeven te zien zijn. Beide methodes hebben voor- en nadelen.