Interview LVZ.be over groei en ondernemen tijdens corona

Bedrijfsnieuws, In de media -

Interview LVZ.be over groei en ondernemen tijdens corona

Interview Ken De Vos van Tuinen Ken De Vos

De meerderheid van de Belgen verblijft deze zomer in eigen land. En dat ondervindt ook Tuinen Ken De Vos in Lievegem. Op twee weken tijd ontving het bedrijf zo’n zestig aanvragen voor een zwembad. Ken De Vos (39) vertelt over de groei van zijn onderneming en hoe hij omgaat met de huidige crisis.

Na zijn studies psychologie, werkte Ken twee jaar bij Electrabel. Maar al snel bleek dat zijn hart ‘op den buiten’ lag. Urenlang in de file staan, vond hij pure tijdverspilling. Ken besloot toen een extra opleiding tuinarchitectuur te volgen. In 2005 zette hij de stap naar zelfstandige in bijberoep om twee jaar later voltijds tuinaanlegger te worden. Samen met zijn vrouw Sylvie leidt hij het bedrijf Tuinen Ken De Vos.

“In het begin hadden we geen vrachtwagen, geen kraan, niets. We zijn begonnen met een schop en een kruiwagen.” Stap voor stap breidde Ken uit. Het bedrijf evolueerde naar een breed gamma, waaronder tuinontwerp- en aanleg, grond- en rioleringswerken en zwembaden. “Ik wou me onderscheiden van anderen door totaalprojecten aan te bieden, één aanspreekpunt voor de klant. Op die manier kunnen we regionaal werken.” De onderneming voert vooral werken uit in Evergem en Lievegem. Voor zwembaden is dat regio Meetjesland.

Lees het volledige artikel hier op de site van LVZ.be

Download het volledige artikel uit het tijdschrift hier in pdf formaat.