Zwemvijvers

Vijver & zwembad in 1 totaaloplossing

Een zwemvijver is een vijver waarin je ook kan zwemmen. De zuivering van het water gebeurt volledig biologisch met een filterende moeraszone. In de zwemzone bevinden zich doorgaans geen planten en vissen.

Naar gelang stijl en smaak kan de zwemvijver er eerder uitzien als een vijver of eerder als een zwembad. Kwestie van persoonlijke voorkeur. Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een zwemvijver. Zo kan het dubbele nut een argument zijn: een vijver én een zwemgelegenheid voor wie niet kan kiezen tussen de twee. Een andere reden is de makkelijke integratie in het tuinontwerp. Het geeft een poëtische, waardevolle toets aan de tuin.

Ook tijdens de koude jaargetijden en bij slecht weer geniet je volop van het uitzicht over de zwemvijver. Allerlei modellen zijn mogelijk, van eenvoudig strak over natuurlijk ogend tot luxueus fantasievol.

De technologie van zwemvijvers is de laatste jaren met rasse schreden vooruit gegaan. Zwemvijvers zijn vriendelijk, zowel voor de mens als voor de natuur. Er worden geen ontsmettingsmiddelen toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg relaxerend. 

De diepte van een zwemvijver schommelt rond de 150 cm. Dit laat jong en oud toe om probleemloos te zwemmen.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of voor een gepersonaliseerde, gratis offerte.