Polyfaser monoblock

Polyfaser monoblock

Tuinen De Vos is erkend plaatser van Polyfaser, dat andere topmerk van Pollet Pool Group. De basis is een met glasvezel versterkt onverzadigd polyester, vrij van poriën en schuurt niet. Het polyester wordt gelamineerd, met polyester hars worden glasmatten aangebracht op de standaardvorm. De handmatige verwerking garandeert een gelijkmatige opbouw en kwaliteit van de lagen, wat zorgt voor enorm sterke wanden en optimale isolatie van de bodem. Aan de waterzijde wordt een speciaal ontwikkelde gelcoat en vinylester hars aangebracht. Die laag voorkomt dat water in het materiaal dringt, wat op langere termijn tot aantasting en kwaliteitsverlies zou kunnen leiden. Polyfaser gaat nog verder, aan de buitenzijde gebruikt men een topcoating die het grondwater afstoot.

In het totale proces wordt niets aan het toeval overgelaten. Nadat diverse lagen op het polyester zijn aangebracht, krijgt elk bad in een tot 70° Celcius verwarmde ruimte de tijd om uit te harden. Dat verbetert de stabiliteit en verlengt de levensduur. Deze verhitting dient tevens als kwaliteitscontrole op de waterdichtheid van de coatings. Steekproefsgewijs wordt de dikte van de wanden gecontroleerd, ook de stijfheid wordt aan grondige tests onderworpen. Alle baden zijn bestand tegen een constante watertemperatuur van 30° Celcius met maximale uitschieters van 32° Celcius. Elk zwembad ondergaat de productie-fasen in speciaal geconditioneerde ruimtes waar een constante temperatuur en luchtvochtigheid heerst. Als laatste stap verrichten de specialisten van Polyfaser nog een algemene eindcontrole voordat het zwembad de fabriek verlaat en naar het uiteindelijke adres kan worden vervoerd.

Vanwege al hetgeen hierboven omschreven is het geven van uitstekende garantievoorwaarden geen enkel probleem; 20 jaar op waterdichtheid van de kuip en 5 jaar volledig op de oppervlakte (dus ook osmose) van het bad (uitbleken donkere kleuren uitgezonderd). Onderstaand enkele indrukken en afwerkingen. 

Contacteer ons vrijblijvend voor een woordje uitleg of download onze productcataloog.

Beschikbare kleuren

Naast de standaardkleuren wit, hemelsblauw en grijs kan het Polyfaser bad optioneel geleverd worden in een zogenaamde 3D ‘keramische’ kleur. Daarbij duidelijk opgemerkt dat het woord keramisch alleen van toepassing is op de aanblik van de kleur, niet op de bouw of constructie van het zwembad. 

Modellen

Daar waar bij onze NIVEKO baden alle afmetingen en uitvoeringen mogelijk zijn, werkt men bij polyfaser met standaardkuipen waaruit U kan kiezen (net zoals bij vele andere producenten van monobloc zwembaden). Daar zijn geen afwijkingen op mogelijk. Onderstaand vindt u onze populairste modellen.

U kan deze ook terugvinden in de brochure op onze site.