Prijsstijgingen en beschikbaarheden hout en zwembadmateriaal

Bedrijfsnieuws -

Prijsstijgingen en beschikbaarheden hout en zwembadmateriaal

Forse stijging van staal en houtprijzen

Zoals alle nieuwskanalen ondertussen melden, heeft de coronacrisis vraag en aanbod compleet uit evenwicht geslagen. De houtprijzen zijn op 6 maanden tijd verdubbeld! Én stijgen nog dagelijks. Ook de prijzen van andere grondstoffen zoals aluminium en staal schieten de hoogte in. 

Maar de prijs is niet het enige probleem! De beschikbaarheid is nog problematischer. Er is een wereldwijd tekort aan hout. "Secure of supply" is momenteel prioriteit nummer 1. Alles wat beschikbaar is, wordt onmiddellijk aangekocht aan eender welke prijs.


De markt zal uiteindelijk weer stabiliseren. Alleen kan niemand voorspellen wanneer. Tot die tijd ligt de focus op beschikbaarheid, helaas aan veranderende prijzen. Gezien wij wekelijks nieuwe prijslijsten binnen krijgen kunnen wij onze offertes voor houtproducten slechts 7 dagen geldig houden.  Momenteel zijn er maar 2 mogelijkheden: zeer snel beslissen of zeer geduldig zijn. Ook voor ons is dat zeer moeilijk werken, vooral in thermowood ayous zijn er grote problemen. 

Zwembadmaterialen 

Deze prijsstijging heeft ook een impact op de prijzen van de zwembadmaterialen, al valt het daar nog mee. Daar spreken we over stijgingen tot 5%, waar het bij staal en hout snel tot 40% is gegaan. 

In de zwembadwereld is beschikbaarheid een groter probleem. Het hoeft niet gezegd: staycation zal één van de woorden van 2020 worden en ook in 2021 lijkt het er op. Mensen kiezen voor vakantie in eigen tuin en met de steeds warmere zomers is een zwembad vaak een logische keuze. Veel fabrikanten hadden vorig jaar problemen door de rush op zwembaden. Dit jaar hebben zij zich gewapend door grotere stocks in te nemen, maar zelfs vandaag zien we al dat ook die uitgeput raken door de grote vraag. 

Doordat wij voor al onze baden onmiddellijk de nodige stock aanleggen is er geen probleem voor onze klanten, maar bijvoorbeeld voor verkoop aan zelfbouwers zijn er wel problemen. Veel zaken op webshops, ook op de onze, zijn niet beschikbaar, gereserveerd, of in prijs gestegen. 

We raden u daarom aan om steeds even een mailtje te sturen en navraag te doen. 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd